(31)

Det moraliska dilemmat

ljudbok och e-bok


Genom en slump möts tre personer, som Àr helt obekanta för varandra. De har ingenting gemensamt, förutom en kÀnsla av att de slösar bort sin tid pÄ sina jobb.

Jannika Fredlund arbetar som socialsekreterare, men hon tycker att det Àr svÄrt att hjÀlpa mÀnniskor som behöver stöd med de eviga kraven pÄ nedskÀrningar som kommer frÄn ledningen. Snart Àr det jul, och hon betalar ut lite extra till vissa personer som verkligen behöver extra stöd för att överleva julen. Snart ska Jannika pÄ semester till Indien, om hon inte blir pÄkommen och hamnar i fÀngelse först vill sÀga.

Som konkurshandlÀggare pÄ skattemyndigheten Àr Ola Nordgren allt annat Àn populÀr hos sina klienter. För att orka med arbetsdagen, och vardagen i ett olyckligt Àktenskap börjar Ola smygsupa nÀr han kommer Ät.

PÄ arbetsförmedlingen arbetar Lena Bornedahl som handlÀggare. Det enda som stör hennes annars lyckliga liv Àr illamÄendet hon kÀnner djupt nere i magen innan varje arbetsdag. Och Idioten som förföljer henne och vars hot hon kanske borde ta pÄ allvar.

NÀr de sÄ möts av en slump, bestÀmmer de sig för att göra skillnad pÄ riktigt. De ska förÀndra en persons liv till det bÀttre, och göra nÄgonting som faktiskt Àr meningsfullt. Snart har de en plan, och Àr redo att riskera allt.

Paola Russo Àr en svensk författare som skrivit flera böcker, bÄde för barn och vuxna.


UpplÀsare: Isabelle Pedone
LĂ€ngd:

3.0

31 recensioner

Jen

2023-02-28

Boken Àr mycket intressant, med rikt persongalleri. BerÀttelsen fÄr fyra stjÀrnor. Nu fÄr jag fortsÀtta lÀsa i bokform, UpplÀsaren Àr erbarmligt dÄlig. Synd pÄ en historia som fÄngar.