(18)

Det kändes som kärlek

ljudbok


Efter att ha vuxit upp i ett kärlekslöst hem hamnar Ida i klorna på Robin. Fem år in i relationen går hans maktbehov för långt och han dränker henne nästan i badkaret i deras gemensamma lägenhet. Ida inser att hon inte har något annat val än att fly.

Hon hittar stöd hos vännen Hanna och efter en tid instängd i hennes lägenhet börjar Ida utforska den värld hon varit avstängd från de senaste fem åren. Under en utekväll stöter hon på den charmige Tony. Han är omtänksam och beskyddande, men inte heller han verkar vara långt ifrån våld. Kan Ida verkligen lita på honom? På att allt är som det ser ut?

Denna fängslande spänningsroman ifrågasätter kon sekvenser av vår uppväxt, hur vi kan älska utvalda delar av en person och varför våldsutsatta ofta sympatiserar med sina förövare. Det visar sig att lämna Robin är det enkla, men att verkligen slå sig fri från det förflutnas bojor kommer kräva all kraft Ida har.



3.1

18 recensioner

Jt.bocker161212

2023-08-16

💜😢Helt sjuk levnadssituation med grova scener som bara blir för påfrestande att lyssna på. Tyvärr så ser många kvinnors liv ut så här även idag och det värker i mitt hjärt att vi år 2023 inte kommit längre. Jag tog denna 🎧📚 för nära mitt hjärta så att allt bara blev för tungt för att läsa klart. Av mig så får denna 🎧bok 😢😢 av 5st😢💔💜

Jessica

2023-07-02

Hade fått toppbetyg om det inte vore för det hastiga slutet. Mycket trevligt att höra platsbeskrivningarna om och kring Uddevalla där man vistats en del.

Mitha

2023-06-25

Väldigt konstigt slut på boken.