(80)

Det elfte budet

ljudbok och e-bok


I Sverige Ă€r det politiska tonlĂ€get rejĂ€lt uppskruvat sedan det högerpopulistiska partiet Sveriges vĂ€l kommit till makten. Enorma resurser lĂ€ggs pĂ„ det svenska kĂ€rnvapenprogrammet, och nĂ€r ubĂ„ten HMS SkĂ„ne byggs om till robot-ubĂ„t sĂ€tts ett hĂ€ndelseförlopp i gĂ„ng som för landet till randen av katastrof. Nya undantagslagar som regeringen drivit igenom för att kunna anvĂ€nda vid ett nödlĂ€ge aktiveras – och demokratin sĂ€tts ur spel. Krisen Ă€r ett faktum.

Utomlands följer man den alarmerande utvecklingen med stigande oro. Britterna skickar spaningsförband till Sverige och sÄvÀl NATO som Ryssland förbereder sig för att kunna agera mot vad som ser ut som en statskupp i en kÀrnvapenstat. Samtidigt har den mystiske general Woodland och legosoldaten Cornelis van Owen helt andra planer nÀr det gÀller vÀrldslÀget, och de Àr beredda att göra precis vad som helst för att driva igenom sina agendor.

Återigen blir det upp till poliserna Omar och Alina och militĂ€ren Elinor att göra allt de kan för att fĂ„ landet pĂ„ rĂ€tt köl, och den hĂ€r gĂ„ngen Ă€r insatserna högre Ă€n nĂ„gonsin.


UpplÀsare: Reine Brynolfsson
LĂ€ngd:

4.0

80 recensioner

nidolfjottler

2024-03-28

Riktigt bra 👍

Mikael

2024-03-01

Otroligt bra!!👍👍

Peter

2022-07-03

Högt tempo, bra miljöbeskrivningar med högt teknikinnehÄll och ett inte helt otÀnkbart scenario. Bra Mats!