(39)

Det dolda arvet

ljudbok och e-bok


Quara lever ett stillsamt liv i staden Vorna. Hon har vÀxt upp med sagorna om vilourerna och deras magi. Men hon har aldrig trott att de Àr sanna. NÀr hennes bror Quinn hittar en av den gamla tidens amuletter börjar slÀktens hemligheter att avslöjas. Samtidigt vaknar en urÄldrig ondska till liv och Vornas framtid hotas. Snart stÄr det klart för Quara och hennes syskon att de mÄste utforska sitt dolda arv för att rÀdda sitt hem.

Det dolda arvetÀr en skildring om ont mot gott men ocksÄ en berÀttelse om sjÀlvrannsakan. Boken Àr den första delen i fantasytrilogin Rodinia.

EVA KIANI, född 1981, vĂ€xte upp som yngst av tre syskon pĂ„ en bondgĂ„rd utanför Varberg. Hon lĂ€rde sig att lĂ€sa och skriva nĂ€r hon var fem Ă„r och har Ă€lskat böcker sedan dess. Författardrömmen uppstod redan i grundskolan. Vid ett besök pĂ„ skolbiblioteket lovade hon sig sjĂ€lv att hennes namn en dag skulle finnas pĂ„ en bokrygg. Eva Ă€r, som hon beskriver det, ”beroende av att fĂ„ uttrycka sig och kĂ€nna sig hörd”.

Det var nÀr hon studerade juridik vid Uppsala universitet som hon började skriva pÄ det som kom att bliDet dolda arvet. Eva Àr fortfarande bosatt i Uppsala tillsammans med sin make och tre barn.


UpplÀsare: Mattias Palm
LĂ€ngd:

3.0

39 recensioner

Christian

2024-05-02

Boken i sej Ă€r nog bra, men vĂ€ldigt rörigt med sĂ„ mĂ„nga olika karaktĂ€rer, som iaf inte jag fick nĂ„gon direkt koppling till innan man helt plötsligt slungades ivĂ€g till helt nya karaktĂ€rer utan förvarning. SĂ„ vĂ€ldigt svĂ„rt att hĂ€nga med i handlingen nĂ€r man inte kommer ihĂ„g vem som heter vad :( VILL lyssna vidare, men hoppar tyvĂ€rr nog det đŸ«€

Johanna

2023-08-18

jÀtte bra bok men kan bli vÀldigt rörig iblan

Markus

2023-01-19

VÀldigt grötig mÄnga karaktÀrer liknade namn