(51)

Det andra namnet : Septologin I-II

ljudbok och e-bok


Nobelpriset i litteratur 2023

Första boken i Jon Fosses storverk. KonstnĂ€ren Asle bor sjĂ€lv pĂ„ Dylgja norr om Björgvin. I Björgvin bor en annan Asle som Ă€ven han Ă€r konstnĂ€r. De tvĂ„ mĂ€nnen Ă€r vĂ€nner och pĂ„ ett vis dubbelgĂ„ngare, tvĂ„ versioner av samma liv. Medan jagberĂ€ttaren förbereder en utstĂ€llning pĂ„ ett galleri, hittar han vĂ€nnen Asle liggande i snön. Han har kollapsat av alkoholmissbruk och blir inlagd pĂ„ sjukhus. Detta första band av ”Septologin” berĂ€ttar historien om Asle och Asle genom tillbakablickar pĂ„ barndomen. Det handlar om Asle och systern, fjorden och alla faror, men ocksĂ„ om en grannpojke som försvann pĂ„ havet. ”Septologin” Ă€r en storslagen berĂ€ttelse om konst, Gud, alkoholism, vĂ€nskap och tiden som gĂ„r. Det handlar om döden, men ocksĂ„ om vad det vill sĂ€ga att vara i livet.


UpplÀsare: Reine Brynolfsson
LĂ€ngd:

3.7

51 recensioner

Roger

2024-03-26

Tack Jon, för att du skriver!

Barbro

2024-03-20

Det Ă€r en helt fantastisk bok tĂ€nker jag Jag tĂ€nker att beskriva Guds nĂ€rhet inom och utom oss Ă€r fantastiskt Det tĂ€nker jag och att Reine Ă€r den bĂ€sta rösten för denna sjĂ€lsliga bok

 ja
. Det tĂ€nker jag

Clas

2024-03-06

Gillar du upprepningar som kommer vÀldigt tÀtt inpÄ varandra sÄ tveka inte, ta dig ann denna bok. Reine Brynolfsson levererar som upplÀsare.