(13)

Det andra inte ser

e-bok


Tove har just hoppat av gymnasiet. Tillsammans med sin syster Vivi och deras mamma Marie flyttar hon frÄn Stockholm till ett tyst, litet samhÀlle nÀra Siljan i Dalarna. Till ett knarrigt, gammalt hus. Med sig har de mormor Tekla, som efter en allvarlig olycka knappt kan gÄ eller prata, och som Àr vanstÀlld, nÀstan till oigenkÀnnlighet.

I byn lÀr de kÀnna det entusiastiska konditoribitrÀdet Edvin och Tove fÄr upp ögonen för grannkillen Chang. Men vad som ska bli en nystart i huset börjar snart likna nÄgonting annat. Ute Àr det mörkt och stormigt och Marie kan inte undgÄ att kÀnna sig betraktad nÀr hon stÄr i köket och provlagar matrÀtter till den tidskrift hon arbetar för; Tove blir gÄng pÄ gÄng vittne till oförklarliga skeenden i badrummet. Edvin nÀmner att huset bÀr pÄ en historia som Tove börjar undersöka. Men det visar sig snart att saker och ting inte alltid Àr vad de ser ut att vara.

Det andra inte ser Àr en nervkittlande spökhistoria om galenskap och mörka hemligheter i det förflutna, men ocksÄ en varm berÀttelse om familj, vÀnskap och förÀlskelse.