(0)

Den utvalda : Nic Blake (1)

e-bok


Nic drömmer om att fÄ bli en mÀktig Manifestor som sin pappa. Men nÀr Nics pappa blir oskyldigt anklagad för brott mÄste hon lÀra sig att hantera magin pÄ egen hand och hon mÄste göra det fort.

Den utvalda Ă€r första delen i mellanĂ„ldersserien Nic Blake. Äventyr, humor och spĂ€nning, inspirerad av afrikansk-amerikansk folklore, av succĂ©författaren till The Hate U Give.

Angie Thomas Àr född 1988 i Jackson, Mississippi. Hon har varit rappare och har en examen i Creative Writing. Hennes debutroman The Hate U Give lÄg pÄ alla topplistor och filmatiserades.

Ur boken:

En bit framför mig stiger en rökpelare mot himlen. DĂ€r det finns rök, finns det helveteshundar. Jag smyger dit och dĂ€r stĂ„r den i glĂ€ntan – en helveteshund med brun pĂ€ls och rest ragg. Den Ă€r lika stor som en tiger och gnager pĂ„ ett ben. Men hellre att den gnager pĂ„ benet Ă€n pĂ„ mig. Nu Ă€r det dags att fĂ„nga den. Om jag bara visste hur man anvĂ€nde gĂ„van hade det varit hur enkelt som helst. ”Du Ă€r för ung för att lĂ€ra dig, vĂ€nta tills du fyller tolv”, sĂ€ger pappa. Som tur Ă€r fyller jag tolv i dag.