(569)

Den tysta flickan

ljudbok och e-bok


Ondskan Àr pÄ jakt

I de mörka skuggorna i en av Chinatowns grÀnder i Boston hittas en hand. PÄ taket till det igenbommade huset intill ligger en kvinnas avhuggna huvud. Och pÄ hennes kropp hittas tvÄ silvervita hÄrstrÄn som inte Àr mÀnskliga.

De Àr kriminalinspektör Jane Rizzolis enda ledtrÄdar, men de rÀcker för att hon och rÀttslÀkaren doktor Maura Isles ska göra en kuslig upptÀck: att det brutala mordet har ett makabert förspel. För nitton Är sedan slutade en ohygglig massaker pÄ en kinesrestaurang med att fem mÀnniskor dog. Av dem som stod massakerns offer nÀra lever bara en enda kvinna en outgrundlig kampsportmÀstare som har en hemlighet hon inte vÄgar avslöja. En hemlighet som lever och andas i stadens skuggor. En hemlighet som kanske inte ens Àr mÀnsklig.

Det som snart stĂ„r klart Ă€r att en urĂ„ldrig ondska lever i Chinatown. En ondska som har dödat och som kommer att döda igen om inte Jane och Maura kan spĂ„ra upp den och besegra den. Ännu en verkligt tillfredsstĂ€llande spĂ€nningsroman Den tysta flickan Ă€r en av Tess Gerritsens bĂ€sta.

Associated Press

En roman som griper tag BÄda kvinnorna mÄste hantera personliga och familjerelaterade problem som avslöjar deras mÀnsklighet och ger trovÀrdighet Ät den hÀr skickligt konstruerade thrillern.

Publishers Weekly

Gerritsens fantasi gör det möjligt för henne att frammana avgrunder av mÀnskligt beteende som Àr sÄ mörka och skrÀmmande att hon fÄr Edgar Allan Poe och H.P. Lovecraft att framstÄ som sjÀlvgoda dygdemönster.

Chicago Tribune

SpÀnningslitteratur blir inte smartare Àn sÄ hÀr. Inte bara rekommenderad utan obligatorisk lÀsning. Lee Child Gerritsens romaner borde vara obliatorisk lÀsning för alla deckarÀlskare.

Miami Examiner

Tess Gerritsen Àr lÀkare och bestsellerförfattare. Hon utgav sin första roman 1987 och inledde 2001 serien om kriminalinspektör Jane Rizzoli och rÀttslÀkaren Maura Isles. Hennes böcker har utgivits i 40 lÀnder och sÄlts i över 30 miljoner exemplar. TV-serien 'Rizzoli & Isles' Àr baserad pÄ hennes romaner och gestalter. Tess Gerritsen har nu slutat praktisera och Àgnar sig pÄ heltid Ät sitt författarskap. Hon Àr bosatt i Maine.


UpplÀsare: Hanna K. Schmitz
LĂ€ngd:

4.0

569 recensioner

Jessica

2024-02-13

Helt ok

Maria

2022-12-06

Gav upp efter 2h, sÄ seg

Mirelle

2022-07-14

Gillar draget av mystik som alltmer fÄr ta plats i Gerritsens böcker. Mycket spÀnnande!