(39)

Den stora matchen

ljudbok


Sommaren 1972 och Reykjavik Àr en orolig stad. SchackmÀsterskapet ska hÄllas i stadens sportcenter och det kryllar av utlÀndska gÀster och korrespondenter. Det kalla kriget pÄgÄr för fullt och representanter frÄn öst och vÀst eskorterar sina mÀn, Spasskij och Fischer, till matcherna.

NÀr förberedelserna nÄr sin klimax blir en ung man grovt misshandlad pÄ en biograf. Polisen har redan fullt upp men Marion Briem, som ansvarar för Àrendet, Àr fast besluten att ta reda pÄ vad som ligger bakom attacken.

Den stora matchen Ă€r den tionde delen i serien om poliserna Erlendur Sveinsson, SigurĂ°ur Óli och ElĂ­nborg.


UpplÀsare: Pale Olofsson
LĂ€ngd:

3.8

39 recensioner

Anonym

2022-01-12

Blandning av storpolitiska antaganden och fina mÀnskliga relationer samt ett sanningssökande, som inte skyr nÄgra medel.

Lars

2021-10-24

Den stora matchen av Arnaldur Indridason UpplÀst av Pale Olofsson. En IslÀndsk grabb gillar att spela in filmer pÄ Biograf. Han hittas knivmördad, tiden dÄ den stora duellen i Schackspel 1972. Mellan Bobby Fisher USA och Boris Spasskiy Sovjetunionen. Utredningen om pojkens död leds av polis Marion Briem Reykjavik. Utredningen nÄr stor politisk inblandning och .......... Mitt betyg tre av fem. Jag tycker inte denna bok kommer upp i samma höga kvalitet som övriga i serien om Erlendur Sveinsson serien

Anna

2020-09-24

Boken Àr okej