(320)

Den skarpa eggen

ljudbok och e-bok


Universums grĂ€nser har öppnats och Lyra tar sprĂ„nget in i en annan vĂ€rld. Det visar sig vara en skrĂ€mmande och hemsökt plats, dĂ€r sjĂ€lsslukande gengĂ„ngare drar fram pĂ„ gatorna och man kan höra det avlĂ€gsna bruset av Ă€nglars vingar i skyn. DĂ€r trĂ€ffar hon Will, som just fyllt tolv och redan har ett mord pĂ„ sitt samvete. Lyras och Wills öden tycks pĂ„ ett underligt sĂ€tt sammanlĂ€nkade, och tillsammans ger de sig ut för att söka efter ett hemligt och mĂ€ktigt föremĂ„l som mĂ„nga skulle kunna döda för att fĂ„ Ă€ga


Andra delen av tre i Den mörka materian.

Philip Pullman, som belönades med Almapriset Är 2005, Àr författare till trilogin Den mörka materian, dÀr Guldkompassen Àr den första delen. Boken har filmatiserats med bland andra Nicole Kidman och Daniel Craig i rollerna.



4.5

320 recensioner

Jan

2023-10-06

En mycket bra saga. upplÀst av min gamla favoritskÄdespelare Lena Nyman. Som sedan lÀnge Àr avliden.

Robert

2023-03-31

Bra bok med en försÀmrad översÀttning frÄn 2018, behagligt upplÀst.

Vilma

2022-01-23

Inte lika bra som Guldkompassen, men vilken efterföljare skulle kunna vara det? Intressant ÀndÄ och ett lika sÄ imponerande sprÄk - jag Àlskar det! Bara för att det Àr en barnbok mÄste inte sprÄket vara enkelt, det Àr ju sÄ vi lÀr oss! Ja, hatten av till Philip Pullman - Àven om jag föredrar Guldkompassen.