(6)

Den riktiga solen

ljudbok och e-bok


VINNARE AV BARNRADIONS BOKPRIS!

"ett lÀttillgÀngligt sprÄk och ett flyt som hÄller lÀsaren fÄngen. Helhetsbetyg: 5" - Agneta Willans, BTJ hÀfte 17 2020

"Det Àr en konst att skriva om förföljelser och övergrepp för barn utan att förenkla eller dölja. Men med Mollazehis berÀttelse blir Salman en mÀnniska som jag aldrig glömmer och byn har fÄtt en plats pÄ vÀrldskartan." - Viveca Bladh, Sveriges Radio

Salman har lÀngtat efter sin första solsemester med familjen. De ska Äka till Spanien! Men bara nÄgra dagar innan avfÀrd sÄ Àndras allt. Salmans faster i Baluchistan, en del av Iran, befinner sig i knipa och familjen mÄste hjÀlpa till. Det blir en farlig resa, eftersom regimen i Iran ser med stor misstÀnksamhet pÄ Salmans förÀldrar som en gÄng lÀmnade sitt hemland. Men det blir ocksÄ första gÄngen Salman fÄr trÀffa sina kusiner, och ett möte med ett hemland som han aldrig tidigare besökt. Allt stÀlls pÄ sin spets nÀr polisen en dag kommer till byn för att hÀmta Salmans pappa!

Den riktiga solen Àr en unik berÀttelse om en pojkes resa till Baluchistan. En kultur han kÀnner sÄ vÀl genom sina förÀldrar, men som Àr sÄ annorlunda nÀr han fÄr uppleva den sjÀlv. Det Àr ocksÄ en berÀttelse om att vÄga stÄ upp för det man tror pÄ -- Àven om det kan vara farligt.

Peimaneh Mollazehi Àr 38 Är och född i sydöstra Iran. Hon Àr utbildad sjuksköterska men jobbar som vÄrdlÀrare, och debuterar nu som författare.


UpplÀsare: Ola Ringdahl
LĂ€ngd: