(2)

Den osynlige mannen

e-bok


En frÀmling med uppseendevÀckande utseende anlÀnder till den lilla byn Bramblehurst en kall, snöig dag. Hans ansikte Àr helt tÀckt av bandage dÀr det enda som sticker ut Àr en lösnÀsa. Byborna undrar varför han Àr förklÀdd och nÀr det börjar ske mystiska inbrott bestÀmmer de sig för att avmaskera frÀmlingen. Vad de upptÀcker Àr inte bara en man fÄngad av sin egen skapelse, utan en isande reflektion av de olösliga hemligheterna i djupet av mÀnniskans sjÀlv.

Den osynlige mannen Àr en tidlös klassiker som inte bara underhÄller och skapar spÀnning, utan Àven belyser frÄgor om mÀnniskans natur och de faror som kan uppstÄ nÀr vetenskapens grÀnser överskrids. Det Àr en fÀngslande och tankevÀckande lÀsupplevelse som i generationer utmanat lÀsare att fundera över sina egna livsval.

I översÀttning av Ingrid Ekman Norgaard.

H. G. WELLS [1866-1946] var en brittisk författare och pionjÀr inom science fiction-genren. Hans verk, inklusive Tidsmaskinen och VÀrldarnas krig, utforskade futuristiska och samhÀllskritiska teman. Wells visionÀra skildringar av teknologi, sociala strukturer och utomjordiskt liv gjorde honom till en av de mest inflytelserika författarna inom sitt omrÄde och en föregÄngare till modern science fiction.