(7)

Den lilla farmen i stan

e-bok


"En innehÄllsrik, inspirerande och generös bok om sjÀlvhushÄllning, som passar bÄde för nybörjarodlaren och för den som har odlat en del men vill ha en skjuts ut i en mer sjÀlvhushÄllande livsstil." Jenny Westlin Green, BTJ

Stadsbondens guide till en Àtbar trÀdgÄrd och ett hÄllbart liv

Drömmer du om en balkong eller trÀdgÄrd som prunkar av Àtbara godsaker? Om hemgjorda teer och ett husapotek? Eller höns som sprÀtter pÄ tomten? DÄ Àr det hÀr boken för dig! I Den lilla farmen i stan fÄr du lÀra dig om odling, hÄllbarhet och hur du skapar en sjÀlvhushÄllande livsstil, Àven om du bor i stan.

Med varsam hand guidar odlaren och miljöinformatören Linda Holtby dig till ett odlande som passar just dig, oavsett om du bara vill ha örter i köksfönstret eller förvandla hela grÀsmattan till en djungel. Du fÄr ta del av odlingstips, favoritrecept och bÄde drÄpslag och framgÄngshistorier.

Lindas egen odlingsresa inleddes nÀr hon sjukskrevs för utmattning och vÀgen till ett mer hÄllbart liv kom att gÄ hand i hand med sjÀlvhushÄllning. PÄ bara nÄgra Är byggde hon och hennes man upp en liten stadsfarm med bÀrbuskar, frukttrÀd, örtagÄrd och svampodlingar ja, de har till och med hönsgÄrd, Äker och gödselstack innanför staketet till sin lilla trÀdgÄrd. Ett vanligt Är producerar de ett kvarts ton mat och dÄ Àr odlingsytan inte större Àn 100 kvadratmeter!

Med den hÀr boken hoppas Linda fÄ dig att se möjligheterna dÀr du bor och ge bÄde inspiration och verktyg till att skapa ditt hÄllbara liv i stan, bÄde för dig sjÀlv och planeten.

LINDA HOLTBY, född 1983, Àr gymnasielÀraren som sade upp sig för att odla grönsaker. Det som började med nÄgra chilifrön vÀxte till en stormande passion för odling, och trÀdgÄrdens grÀsmatta byttes ut mot morötter, bönor och pumpor. Idag arbetar Linda som miljöinformatör och kommunikatör och delar med sig av sina odlingsprojekt pÄ Instagramkontot @lillafarmen. Hon bor pÄ sin lilla stadsfarm i VÀsterÄs tillsammans med sin familj och nÄgra hönor. Den lilla farmen i stan Àr hennes första bok.



4.0

7 recensioner

Anonym

2023-04-02

En bok att hÄlla i handen, nÀr odlingslusten sÀtter fart behöver man sakta ner och stÀlla sig frÄgor. Fina bilder, tips och trix