(37)

Den jag vill vara

ljudbok


Joel vaknar upp i en cell hos polisen. Han har ingen aning om hur han hamnat hÀr. Det Àr inte första gÄngen det hÀnder, hans liv Àr fullt av tunga droger. Men den hÀr gÄngen Àr han riktigt illa ute. Joel döms till fÀngelse för mordförsök pÄ en polis. I fÀngelset Àr det tufft. HÀr gÀller det att överleva eller gÄ under. Det kÀnns ibland som hans liv Àr slut. Men skulle det istÀllet kunna vara början pÄ nÄgot nytt? NÄgot bÀttre?

Lina Stolz skriver om det svĂ„ra i att möta sig sjĂ€lv och erkĂ€nna vem man Ă€r. Och Ă€nnu svĂ„rare – försöka bli den man vill vara. Den jag vill vara ger en unik inblick i hur en ung mĂ€nniska som hamnat snett i livet kan hitta styrkan inom sig att börja om. Boken Ă€r delvis baserad pĂ„ autentiska upplevelser.

Lina Stoltz bor i LuleÄ, Norrbotten med man och tvÄ döttrar. Hon Àr utbildad lÀrare i svenska, engelska och religion frÄn Äk 3 till gymnasiet. Hon debuterade 1998 och har sedan dess skrivit flera böcker för barn och ungdom. Hon har ocksÄ skrivit pjÀser och varit med i Vid dagens slut och Tankar för dagen i radions P1och En bok en författare i SVT.

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder.