(1)

Den inofficiella Sagan om ringen-quizboken

e-bok


Rikt illustrerad quizbok med 705 frÄgor om Tolkiens vÀrld!

PÄ vilket sÀtt var Bilbo och Frodo slÀkt? Vem drÀpte draken Smaug? Vad kallades Gandalf av alverna? Vad heter bonden Maggots hundar? Vem bar spjutet Aeglos i strid?

Den inofficiella Sagan om ringen-quizboken Àr en fullspÀckad, rikt illustrerad quizbok med hela 705 frÄgor frÄn Tolkiens vÀrld, anpassad för alla kunskapsnivÄer - frÄn det enklaste till det som till och med kan gÀcka experterna. DÀrmed passar boken bÄde barnfamiljen och TolkiensÀllskapet.

SÄ packa ner lembaskakorna och putsa vandringsstaven sÄ beger vi oss pÄ ett storslaget Àventyr in i Tolkiens MidgÄrd. Med den hÀr frÄgesportboken kan du en gÄng för alla visa vem som kan mest om hobbitar, alver och orker. »Rid nu, rid nu! Rid mot Gondor!«

J. R. R. TOLKIEN [1892-1973] Àr en av litteraturens stora sagoberÀttare och har kommit att betraktas som den moderna fantasygenrens skapare. Med böcker som The Hobbit [1937] och The Lord of the Rings [ursprungligen publicerad i tre volymer 1954-1955] har han öppnat en vÀrld som lockat miljontals lÀsare vÀrlden över och genererat hÀngivna Tolkien-fans decennium efter decennium. I början av 2000-talet kom Peter Jacksons filmatiseringar av Tolkiens böcker, som gjorde enorm internationell succé och nÄdde rekordnivÄer bÄde vad gÀller antal biobesökare och det samlade antalet Oscars-nomineringar.

TOLKIENPODDEN startades 2017 av Adam Westlund De La Torre, Elisabet Bergander och Daniel Möller. Podcasten har i skrivande stund fler Àn 80 avsnitt bakom sig och har inga planer pÄ att sakta ner tempot. I och med Den inofficiella Sagan om ringen-quizboken kommer trions samlade expertis för första gÄngen till uttryck i bokform, i en quizbok som inget Tolkien-fan fÄr missa!



5.0

1 recension

Bibbi

2024-03-24

moster det vara ett Qeys