(25)

Den hemlige kocken

ljudbok


I Den hemlige kocken avslöjar Mats-Eric Nilsson det utbredda matfusket. Denna bÀstsÀljande bok har öppnat hundratusentals svenskars ögon och fÄtt oss att börja lÀsa det finstilta pÄ förpackningarna.

Varje dag kommer det ut mer Àn en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hÀlsometoden. Men vad hÀnder med livsmedlen innan de kommer in i vÄra kök? SÄvÀl till vardags som till fest sÀtter vi aningslöst i oss mÀngder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hÀlsosamt. För myndigheterna Àr det huvudsaken att livsmedlen inte Àr direkt hÀlsovÄdliga. Sedan Àr det fritt fram att sÀlja glass som inte Àr glass och cider som inte Àr cider.

Mats-Eric Nilssons vÀldokumenterade avslöjanden gÀller inte bara skrÀpmat, utan allt frÄn fÀrskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinÀger, en vanlig vinÀger som sötats och fÀrgats med karamellfÀrg. Den Àkta varan Àr sÄ dyr att den njuts droppvis med pipett.

Med författaren som personlig och engagerad guide berÀttas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de vÀlorganiserade kampanjer som fick motstrÀviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar.



4.4

25 recensioner

pauline

2023-02-07

VÀldigt givande och ger en kÀnsla av obehag över att det Àr pÄ riktigt

Anonym

2022-07-08

Ögonöppnare

Anjo

2022-05-02

MÄste lÀsas av alla !!!