(3)

Den gyllene legenden och ett otal mord

ljudbok


En 113 Är gammal synsk kvinna i en bostadsrÀtt i Malmö flyttas i en dröm tillbaka till det antika Egypten 2020 f.Kr. Hon hamnar hos en grupp sarmatiska översteprÀster och lÀrda mÀn, som Àr i full gÄng med en ritualisk lammofferprocess tillÀgnad deras allsmÀktige gud Serbon.

Men nÄgonting gÄr snett den makabra natten och en förbannelse lÀgger sig över dem. PrÀsterna jagas till vansinne av onda demoner och mördas pÄ ett bestialiskt sÀtt pÄ en övergiven kyrkogÄrd. DessvÀrre dör inte prÀsternas sjÀlar utan de förenas till en svÀrm av rÀttvisans riddare som nu ska hÀmnas dem alla. Men vem ska de hÀmnas mot och till vilket pris?

Nu gÀller det för den pensionerade skÄnske mÀsterdetektiven och amatörarkeologen Chetko J Stridsberg, att snabbt lösa mysteriet innan morgonovÀdret utplÄnat alla spÄr i kyrkoomrÄdet pÄ Sinaihalvön.InvÄnarna i bergstrakten Ras-al-Satan Àr alla misstÀnkta, inte ens den folkkÀre översteprÀsten och hÀrskaren Serviacus Àr utan synder.

"Den gyllende legenden och ett otal mord" Ă€r en parapsykologisk, mytologisk och semihistoriskt förankrad spĂ€nningsroman om Ă„terblickar genom tidsĂ„ldrar och mystisk profetia. Trots sin höga Ă„lder och demens mĂ„ste den seglivade Poleksija Nestorovich Stridsberg sansa sig för att övervinna sin fruktan för döden och spöken – och tillsammans med den oanade slĂ€ktingen Chetko J Stridsberg lösa mysteriet med morden. Det blir en bitter kamp mellan det goda och det onda, samt en strid mellan tvĂ„ antagonistiska demonvĂ€rldar och tvĂ„ rivaliserande halvhedniska religioner.


UpplÀsare: Per Svaneland
LĂ€ngd:

2.7

3 recensioner

Helena

2023-01-09

Kom inte mer Àn fem minuter in i boken pga den hackande upplÀsare. Trist

Ulrika

2022-11-13

Byt upplÀsare