(5)

Den enda historien

e-bok


Den enda historien Àr en roman om spillrorna av en kÀrleksrelation. Osentimentalt skildrar Julian Barnes, författare till KÀnslan av ett slut, hur den första kÀrleken kan vara livsavgörande. Och hur minnet bÄde kan undfly och bedra oss

NÀr Paul i början av 1960-talet trÀffar Susan Àr han student och nitton Är gammal. Hon Àr fyrtioÄtta, gift och har tvÄ vuxna döttrar. Paul Àr stolt över att förhÄllandet bryter mot konventionen, att det retar hans förÀldrar. Men han ser ocksÄ Susan som sitt livs stora kÀrlek. Susan Àr mer realistisk och redan frÄn början övertygad om att Paul kommer att lÀmna henne. NÀr de fÄr möjlighet att leva tillsammans, lÄngt frÄn Susans vÄldsamma och alkoholiserade man, stÀlls det slutligen högre krav pÄ deras kÀrlek Àn Paul kunnat förestÀlla sig.

Nu, lÄngt senare, ser han tillbaka pÄ deras relation. De flesta, menar han, har egentligen bara en enda historia i livet som Àr vÀrd att Äterge. Och medan han vrider och vÀnder pÄ minnena som förföljt honom, berÀttar han sin. Om den kÀrlek som gjort honom till den han Àr.