(2)

De levande

e-bok


FjÀrde delen i Mats Wahls spÀnnande, skrÀmmande och vÀlkomponerade serie Blodregn, skildringen av ett Sverige i en nÀra framtid. En stor lÀsupplevelse för ungdomar och vuxna!

Karin Engvén, BTJ

I fjĂ€rde delen i serien Blodregn fĂ„r huvudpersonen Elin skrĂ€mmande nyheter om roboten Turing – ingen vet vem han egentligen arbetar för och nu har han inlett en serieproduktion av robotar som alla Ă€r kopior av Elin. Samtidigt vĂ€ntar lönnmördaren Syria pĂ„ sin chans att genomföra kontraktsmordet pĂ„ Elin. I det politiska klimat som vĂ€xt fram efter inbördeskriget kan ingen lita pĂ„ nĂ„gon, inte ens nĂ€rstĂ„ende – varje samtal kan vara avlyssnat, varje steg övervakat.

Mats Wahl Àr en av Sveriges frÀmsta författare som skriver för unga. Han Àr född 1945 i Malmö och uppvuxen pÄ Gotland och i Stockholm. Sedan debuten 1978 har han skrivit ett femtiotal böcker, pjÀser och filmmanus. För ungdomsromanen Vinterviken tilldelades han Augustpriset och det prestigefyllda Deutscher Jugendliteraturpreis. I sin författargÀrning och som föredragshÄllare och lÀrare har han engagerat sig sÀrskilt för ungdomar i kris.