(10)

De giriga svindlarna

ljudbok


Det finns mÄnga sÀtt att ekonomiskt trygga sin framtid. MÀnnen i denna berÀttelse, 30 och 42 Är, försökte och var nÀra att lyckas med det "stora klippet". 49 miljoner dollar skulle de kunnat tillskansa sig genom att anvÀnda sina förfalskade kontokort "American Express".

Planen var enkel, och korten hade de bÀgge engelsmÀnnen fÄtt köpa av en landsman vid namn Cobb, som vid denna tid bodde i Stockholm. Det var 1980-tal, och bankkorten var enklare under denna tid Àn de vi handlar med idag. Cobb hade tillgÄng till en maskin som kunde stansa text och mönster i plast och stÄl - denna anvÀndes flitigt för att skapa de hundratals falska "American Express" kort som han sedan sÄlde vidare för dyra pengar till andra svindlare, som i sin tur anvÀnde korten för olika bedrÀgerier. NÀr bedrÀgerierna uppdagas tillsÀtts genast en polisutredning, som genast blir internationell.

I Nordisk kriminalkrönika berÀttar poliser sjÀlva om sina mest uppmÀrksammade, omskakande, och svÄra fall.

Nordisk Kriminalkrönika Àr ett historiskt verk. BerÀttelserna och samlingarna Àr uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha förÄldrat eller kontroversiellt innehÄll. Eventuellt stötande material Àr inte uttryck för förlagets hÄllning.


UpplÀsare: Dan Bratt
LĂ€ngd: