(53)

De extrema

ljudbok och e-bok


Allt har antingen redan hÀnt eller skulle kunna hÀnda.

I Sverige gror fundamentalismen och efter en orolig tid, med ett terrorattentat och högerextremistiska demonstrationer, bestÀmmer sig ungdomar frÄn vitt skilda trosförsamlingar för att genomföra en stor manifestation som visar att de stÄr enade mot all fundamentalism. Genom ett fackeltÄg tÀnker de lysa upp Stockholm. Olga Lebedova Josefsson inser att hotet mot manifestationen Àr större Àn andra vill förstÄ och gÄr Äterigen in som infiltratör.

Samtidigt planeras fler dÄd av en hemlig spelare, en dold finansiÀr som inte lÀngre orkar vÀnta och vars plan för förÀndring sker genom en strategisk terrorvÄg som knappt tagit sin början.

”De extrema" Ă€r en fĂ€ngslande thriller om extremismen som sprider sig i vĂ„rt polariserade samhĂ€lle och om finansieringen av den. Och inte minst om alla som pĂ„ olika sĂ€tt kĂ€mpar emot den.

"en spÀnnande lÀsresa och en imponerande del Àr olika skildringar av radikalisering, hur nÄgot otÀnkbart successivt kan normaliseras, nÄgot som vi har gott om exempel pÄ i samtiden." Kapprakt, deckarblogg

"Nagelbitande spÀnning i högt tempo. TÀnk Millennium möter WilderÀng" Bokboxen, bokblog


UpplÀsare: Sofia Pekkari
LĂ€ngd:

3.9

53 recensioner

Sofia

2024-01-11

Millenium möter Modesty Blaise, lÀs den.

Maria

2024-01-11

Stark och spÀnnande - jag ser verkligen framemot tredje boken i denna trilogi!

Anonym

2024-01-11

En fantastisk bok, skrÀmmande aktuell med en nerv och nÀrvaro som gör det omöjligt att sluta lyssna. Jag rekommenderar alla jag kÀnner att lÀsa denna!