(9)

De bleknande barnen i Riddling-skogen

ljudbok och e-bok


Succédebut som jÀmförts med Roald Dahl, Neil Gaiman och Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

NÀr Poppy kommer för att bo med sin mormor i Suds inser hon snart att den hÀr sömniga lilla staden bÀr pÄ fler hemligheter Àn hon kunna ana.

I vÀvfabriken Helligan i Suds kan de skapa vilka sorters tyger du Àn kan önska dig. De kan vÀva siden som skiftar fÀrg som en kameleont eller satÀng som krusar sig som en damm. Men hur kan det komma sig att ingen, inte ens mormor, kan berÀtta för Poppy vem det Àr som vÀver tygerna? Och varför hÄller barnens ögon lÄngsamt pÄ att förlora sin fÀrg och bli grÄa?

Fast besluten att lösa mysteriet med tygfabriken ger sig Poppy ut pÄ en undersökning tillsammans med den stÀndigt vÀlformulerade Erasmus Tall. LÀngs vÀgen stöter de pÄ en rad egendomliga och fasansfulla saker, och uppdagar oavsiktligt Poppys egen koppling till den underliga gamla staden och dess spöklika besökare, som hemsöker himlen om nÀtterna...

De bleknande barnen i Riddling-skogen Àr en perfekt blandning av Àventyr, mörker, magi och humor, med oförglömliga karaktÀrer och en handling full av ovÀntade vÀndningar.

SAMUEL J. HALPIN föddes i Tasmanien, Australien och har irlÀndska rötter. Hans debutbok De bleknande barnen i Riddling-skogen [2019] har redan hyllats som en blivande klassiker och jÀmförts med Roald Dahl, Neil Gaiman och Ransom Riggs Miss Peregrines hem för besynnerliga barn.

»En berÀttelse vÀvd med finaste silkestrÄd, hopsydd med en sagolik fantasi.« Helena Duggan, författare till A Place Called Perfect

»Fantatiskt spÀnnande lÀsning. En saga med inslag av bÄde skrÀck och hjÀrta.« M.G. Leonard