(2)

Dansar Elias? Nej!

e-bok


Augustprisbelönad ungdomsbok av författaren till Ingen grekisk gud, precis. Förbered dig pÄ bÄde skratt och grÄt i mötet med Elias, 16 Är. Vi garanterar att du fÄr en stor lÀsupplevelse!

Elias Strandsjö Àr 16 Är. Hans mamma Àr borta. Men var Àr hon? Kanske vet inte ens Elias vad som har hÀnt. Eller varför. Olika personer ingriper plötsligt i Elias liv. Det Àr grannflickan Anna som Àr 8 Är och som envist hÀvdar att "det bor nÄgon under er som ska dö". Hon som ska dö visar sig vara en högst vital och mycket klok dam som heter Signe. SÄ smÄningom uppenbarar det sig att Signe Àr farmor till Julia som Elias Àr förÀlskad i. Och Annas mamma Àr skrÀmmande lik Elias egen mamma som försvann för ett antal Är sedan. Dessutom heter hon RantajÀrvi i efternamn. Det betyder strandsjö pÄ finska ... Vad Àr slump och vad Àr öde?

En bok som förmedlar styrka och livsglÀdje. Och som visar pÄ att livet inte alltid Àr spikrakt, men att det för det mesta blir bra ÀndÄ. Om sprÄket dansade över sidorna i Ingen grekisk gud, precis sÄ Àr det som om det svÀvar över dem i den hÀr berÀttelsen.

Katarina Kieri lyckas vÀva en fantastisk berÀttelse i vilken alla personer Àr betydelsefulla för varandra. Vi behöver varandra för att bygga berÀttelsen om vÄrt liv och man kan faktiskt finna en vÀn i den man minst anar ...