(0)

Dagligt allehanda

e-bok


En konstnÀr försöker komma underfund med sitt motiv. En författare, som Àr fjorton Är, skriver en ruggigt spÀnnande berÀttelse. Samma författare skickar flera Ärtionden senare brev till allsköns tidskrifter och förlag för att fÄ förskott pÄ sina böcker. Hur ser en författares vardag ut? Vad fyller dagarna? Skrivande, tÀnkande, ett evigt omkringvankande.

Åtminstone om man försöker gĂ„ pĂ„ djupet i Lars Ardelius vittförgrenade och intrikata författarskap. Detta Ă€r en tĂ€nkebok, en novellsamling, en samling med brev och utkast, tidningsartiklar och notiser. Det Ă€r en skattgömma för alla som Ă€r intresserade av att gĂ„ till botten med vad en författare tĂ€nker pĂ„ – och hur en författare arbetar. Ett mĂ„ste för alla med författardrömmar!

Lars Ardelius (1926-2012) var en svensk författare och psykolog. Han debuterade 1958 och skrev ett trettiotal böcker, allt frÄn samhÀllsskildringar till sjÀlvbiografier och historiska epos. Han tilldelades ett antal olika utmÀrkelser och priser, bland annat Stora romanpriset 1973 och Aniara-priset 1979.