(0)

Cyberungar

e-bok


Ur författarens förord:

Jag har lĂ€nge velat skriva en bok om vad barn verkligen behöver. Och nu kĂ€nns det mer aktuellt Ă€n nĂ„gonsin. Aldrig förr har det funnits ett sĂ„ stort utbud för barn. ÄndĂ„ Ă€r det mĂ„nga barn som fĂ„r alldeles fel saker i förhĂ„llande till sin mognad, utveckling och verkliga behov.

Naturligtvis handlar det till stor del om en nyfikenhet pÄ allt som Àr nytt och en önskan att vÄra barn ska fÄ en sÄ optimal utveckling som möjligt. Men jag tror ocksÄ att det handlar om tidsbrist. Den nya tekniken sysselsÀtter barnen samtidigt som den sparar tid Ät oss vuxna.

Synen pÄ barn och barns beteende har förÀndrats sedan början av Ättiotalet och det jag vill med den hÀr boken Àr att stÀlla den snabba samhÀllsutvecklingen i relation till det vÀxande barnet och den mognande hjÀrnan.

Den största frÄgan Àr alltsÄ om barn i dag fÄr vad de behöver för att utvecklas till vuxna empatiska mÀnniskor med tillgÄng till hela sin intelligens och alla sina förmÄgor.

Min förhoppning Àr att förÀldrar, mor- och farförÀldrar, pedagoger, lÀrare och andra som Àr intresserade av barns vÀlbefinnande ska lÀsa den hÀr boken med öppna sinnen och skapa sig en egen bild av vad de vill ge till barn, egna eller andras.