(0)

Columbus

e-bok


”Ett trollbindande epos, samtidigt ett djupt personligt portrĂ€tt av den mest komplexa, fĂ€ngslande, kontroversiella individ som nĂ„gonsin satt sin fot pĂ„ ett skeppsdĂ€ck.” USA Today

Christopher Columbus reste över Atlanten 1492 för att hitta en handelsvÀg till Kina. I stÀllet fann han Amerika och den ovÀntade landstigningen blev en vattendelare i vÀrldshistorien. Under det kommande decenniet genomförde Columbus ytterligare tre resor för att finna en snabb handelsrutt till Kina och konvertera mÀnniskor till kristendomen. De senare resorna var mer strapatsrika och vÄldsamma, men de visade Columbus blandning av genialitet och vanförestÀllningar och hans utomordentliga skicklighet som navigatör.

Det hĂ€r Ă€r den första stora Columbus-biografin pĂ„ över 50 Ă„r. Boken Ă€r rikt illustrerad med bilder och kartor. Bergreen grĂ€ver djupt i loggböcker, ögonvittnesskildringar och brev. Detaljrikt och levande ger han den historiska bakgrunden och Columbus framtrĂ€der som en mĂ€nniska av kött och blod – bĂ„de hyllad och kontroversiell.