(67)

Carl Philip: Prinsen som inte fick bli kung

ljudbok


Carl Philip föds som kronprins och framtida kung av Sverige. Men mindre Àn ett Är senare blir han frÄntagen rÀtten att Àrva tronen, nÄgot som pappa kungen fortfarande har svÄrt att acceptera. Carl Philip Àr lÀttad över att det Àr storasyster Victoria som en dag blir drottning. Han Àr den i familjen som vantrivs mest i rampljuset och har dessutom fÄtt kÀmpa med dyslexi och svÄrigheter att fÄ kompisar.

Genom Ă„ren har Carl Philip haft flera konflikter med sina förĂ€ldrar, frĂ€mst om Sofia Hellqvist. Men nĂ€r han till sist hotar att avsĂ€ga sig prinstiteln om de inte accepterar Sofia faller de till föga. Även kungen och drottningen inser att tjejen frĂ„n Älvdalen hjĂ€lpt deras son att fĂ„ ett sjĂ€lvförtroende han alltid saknat. Och sommaren 2015 stod bröllopet.


UpplÀsare: Dan Bratt
LĂ€ngd:

3.3

67 recensioner

Siw

2020-09-05

Interessant

Lars

2020-09-02

SpÀnnande att fÄ följa Prinsen frÄn födseln o genom sorger och bedrövelser men ocksÄ en stor portion glÀdjeÀmnen. Man kommer nÀra prins Carl Philip och fÄr dela prinsens liv pÄ ett sÀtt som annars vore omöjligt om man inte tillhör den innersta kretsen.