(17)

C som i chock

ljudbok


NÀr tjugotreÄrige Bobby Callahans bil prejas av vÀgen och kör rakt ner i en ravin Àr det ett rent under att han överlever. I kraschen förolyckas hans passagerare - och Bobbys minne gÄr till stora delar förlorat. Nio mÄnader senare Àr han sÀker pÄ att hÀndelsen inte var nÄgon olycka. Men vem kan ha velat ta livet av honom? Och kommer de i sÄ fall att försöka igen?

Bobbys minnesförlust gör att privatdetektiven Kinsey Millhone inte har sÀrskilt mycket att gÄ pÄ. Hennes enda ledtrÄdar blir en röd adressbok och det svÄrtydda namnet "Blackman". NÀr Bobby sedan rÄkar ut för Ànnu en bilolycka, och dessutom dör, blir fallet nÀstintill omöjligt att lösa. Vad gör man nÀr personen som anlitat en för att hitta en potentiell mördare, faktiskt blir mördad? Ju djupare Kinsey grÀver, desto nÀrmare kommer hon en vÀl bevarad hemlighet. En hemlighet som kostat Bobby livet - och som kan komma att kosta Kinsey hennes.

"C som i chock" Àr den tredje delen i Sue Graftons populÀra Alfabet-serie om privatdetektiven Kinsey Millhone.

Sue Grafton (1940-2017) var en bĂ€stsĂ€ljande amerikansk deckarförfattare. Hon föddes i sydstaten Kentucky men flyttade sedermera till Santa Barbara i Kalifornien. Sue Ă€r kanske mest kĂ€nd för sin omĂ„ttligt populĂ€ra Alfabet-serie om privatdetektiven Kinsey Millhone. Även hennes far, C.W. Grafton, var deckarförfattare.



3.4

17 recensioner

Nina

2022-11-06

JÀttecharmig och spÀnnande! UpplÀsaren rÀtt robotlik i början, men det blir bÀttre. Men! Millhone uttalas fel, vilket Àr synd. Kolla upp sÄdana saker före inlÀsning.