(19)

Brytpunkten

ljudbok och e-bok


TvÄ mÀn försvinner spÄrlöst i skogarna norr om Stockholm. En pensionÀr blir överfallen och rÄnad i sitt hem. En ung missbrukande kvinna anmÀler sin vÀska stulen. Ingen ser sambandet mellan fallen, och mÀrkligare blir det nÀr det dyker upp skampÄlar i de försvunna offrens trÀdgÄrdar. Saker som varit gömda i Ärtionden fÄr se dagens ljus genom tillfÀlligheter. Men vad Àr egentligen slump och vad Àr en del av en noga utarbetad plan?

Anna Björk, kriminalare med specialitet pÄ att hitta försvunna personer, hjÀlper till i sökandet efter de tvÄ mÀnnen. Snart upptÀcker hon kopplingar till sitt eget förflutna, till saker hon desperat försökt glömma.

Brytpunkten Àr en spÀnningsroman som visar hur hÀmnd sprungen ur förödmjukelse och vanmakt kan vÀxa till nÄgot katastrofalt. Speciellt nÀr upprÀttelsen aldrig kommer. Speciellt nÀr ingen gör rÀtt för sig. NÀr de som sett vÀljer att blunda.

Susanne Costeliushar en bakgrund som lokalreporter. Men efter tvĂ„ Ă„rs heltidsstudier pĂ„ Skrivarakademins ”LitterĂ€r gestaltning” blev det manusförfattande istĂ€llet för artiklar. Hon bor i Stockholm och arbetar för nĂ€rvarande som fritidsledare mitt i huvudstaden. Brytpunkten, som blir den första boken om Anna Björk, Ă€r hennes debutroman.


UpplÀsare: Johanna Malm
LĂ€ngd:

4.2

19 recensioner

Cecilia

2024-04-29

Superbra jobbat Susanne!

ase

2020-12-09

Bra bok, spÀnnande, dock upplÀst lite monotont och utan punkt och komma. LÀstes som meningar flöt ihop.