(59)

Bryggan

ljudbok


"PÄ en stolpe hÀngde en frÀlsarkrans, och vid sidan om en bÄtshake. Han brÀckte bort sprinten pÄ lÄdan, lyfte pÄ locket och plockade upp en plastpÄse. Efter att ha fÄtt isÀr det kraftiga blixtlÄset drog han ur innehÄllet, tittade sig diskret omkring och gick tillbaka till svanparet. VÀlriktat, och med perfekt precision, kastade han nÀtet över den ena svanen."

En man har anmÀlts försvunnen av sin sambo Cecilia och polisinspektör Annika Vester tar sig an fallet. Men utredningen drar upp traumatiska kÀnslor och minnen frÄn Annikas förflutna som Àr svÄra att bearbeta. NÀr Cecilia blir utsatt för grov misshandel blir Annika allt mer engagerad i kvinnans privatliv och vÄldsamma hÀndelser frÄn förr uppdagas. Samtidigt som Annika börjar nÀrma sig sextio och hÄller dottern, barnbarn, och sÀrbon Rolf varmt om hjÀrtat mÄste Annika göra upp med Livet, bÄde i jobbet och privat. Dessutom Àr det nÄgot som gnager nÀr det gÀller Cecilia. Men vad kan det vara som kvinnan hÄller hemligt?

I Cherstin Juhlins böcker Anagram, Bryggan och Collage fÄr vi följa Annika Vester i sin roll som polisinspektör. Utöver av att vara spÀnnande kriminalromaner sÄ tar böckerna upp realistiska arbetsförhÄllanden inom polisen.

Cherstin Juhlin föddes 1948 och Àr bosatt i Kristianstad, i SkÄne. Hon har en 30 Är lÄng erfarenhet som polisinspektör och brottsutredare, och Àr nu pensionÀr. Under 10 Ärs tid har hon Àven varit kÄsör i Kristianstadsbladet och gett ut 2 kÄserisamlingar.



3.9

59 recensioner

Lena

2022-10-17

Mycket bra och lagom spÀnnande