(157)

Broder Odd

ljudbok och e-bok


BerÀtta för mig, Oddie. De orden, uttalade mitt i natten av ett sovande barn, fÄr nackhÄren att resa sig pÄ den unge mannen som vakar över henne. Detta var ett favorituttryck hos Stormy Llewellyn, hans förlorade kÀrlek, och Stormy Àr död, borta för alltid frÄn denna vÀrlden. LÀngs de kusliga korridorerna i det isolerade klostret dÀr han sökt lugn och ro, jagar Odd Thomas andar av en oÀndligt mycket mörkare natur.

S:t Bartolomeusklostret reser sig i ensamt majestÀt bland de vilda bergstopparna i Kaliforniens High Sierra, en fristad för övergivna barn, och en tillflyktsort för dem som söker insikt. Odd Thomas har kommit dit för att lÀra sig att leva sitt liv fullt ut igen, och bland de excentriska munkarna, de övriga gÀsterna, och nunnorna och studenterna i den intilliggande klosterskolan, har han börjat finna sin vÀg. De tysta andarna som besökte honom i hans tidigare liv Àr barmhÀrtigt frÄnvarande.

Men bekymmer har en förmÄga att hitta Odd Thomas, och det halkar in pÄ hans stig i form av de olycksbÄdande bodacherna han mött tidigare, de svarta skuggorna som förkunnar död och förödelse, och som kommer en sen decemberkvÀll för att svÀva över klostrets mest vÀrdefulla skyddslingar. Odd stÄr mot en fiende vars styrka han aldrig tidigare mött, och han inleder en mystisk resa, som överglÀnser allt han förut varit med om.


UpplÀsare: Eric Ericson
LĂ€ngd:

3.9

157 recensioner

Agnes

2022-02-20

Som alltid lysande

Phobos

2022-02-18

Bra, han lyckas bra den gamle Koontz

Charlotta

2021-12-09

BÀttre Àn 2an, men funkade bÀttre för mig att lÀsa i bokform Àn lyssna till. Jag upplever den som babblig.