(12)

Bristol Island

e-bok


Som barnbarn till den berömde privatspanaren och konstexperten Wendell Sharpe har Emma Sharpe blivit handplockad till FBI:s Bostonbaserade specialgrupp för konstbrott. I tio Ă„r har hennes farfar jagat en tjuv vars första byte var ett forntida keltiskt kors. Efter varje ny kupp har familjen fĂ„tt en kopia av korset skickat till sig – som en pĂ„minnelse om deras oförmĂ„ga att ta fast den skyldige.

NĂ€r Emma fĂ„r ett tips som leder henne till en ö utanför Bostons hamn hittar hon en mördad kvinna. I sin hand hĂ„ller kvinnan en svart sten med ett kors pĂ„ – ett kors som Emma alltför vĂ€l kĂ€nner igen. Tillsammans med sin fĂ€stman, FBI-agenten Colin Donovan, börjar hon grĂ€va djupare i fallet, övertygad om att mordet har kopplingar till konststölderna.

I takt med att faran eskalerar sĂ€tts deras förhĂ„llande pĂ„ prov. Är det möjligt för Emma och Colin att fortsĂ€tta med arbetet och Ă€ndĂ„ ha nĂ„got kvar att ge varandra privat? En sak Ă€r de i alla fall överens om – innan de kan ta nĂ€sta steg mot en gemensam framtid mĂ„ste de överlista en av de smartaste och mest hĂ€nsynslösa mördare de nĂ„gonsin stĂ€llts inför.