(0)

Brist

e-bok


Storasyster och lillasyster spelar krocket, fast de egentligen inte har nÄgon lust. Krocketbanan rÄkar bara befinna sig under moderns fönster. Det Àr dÀrför de Àr dÀr. För att höra vad som hÀnder. Höra hennes jÀmrande. Borde de egentligen gÄ och ringa doktorn? Vad Àr det som Àr sÄ fel?

"Brist" Ă€r en novellsamling fylld med 11 starka berĂ€ttelser som berör pĂ„ djupet. Vi fĂ„r trĂ€ffa karaktĂ€rer som befinner sig vid en brytpunkt i livet, just i sekunden nĂ€r allting brister. Med stor trĂ€ffsĂ€kerhet skildrar Anna Schulze förvirringen som uppstĂ„r nĂ€r en affĂ€r vĂ€nder upp och ner pĂ„ tillvaron och den frustrerande kĂ€nslan av att vara instĂ€ngd i sitt eget liv. Perspektivet skiftar, frĂ„n förĂ€lderns till barnets, och frĂ„n bedragarens till den bedragnes. Det Ă€r en mĂ€sterlig uppvisning i konsten att skriva novell – och i konsten att mĂ„la ett livsöde med ord.

Anna Schulze, född 1968, Àr en svensk författare frÄn Sigtuna. Författardebuten kom Är 2006 med novellsamlingen "Brist" och Är 2014 nominerades hon till Sveriges Radios romanpris med boken "VÄrt gemensamma liv". Hon Àr Àven utbildad violinist.