(1)

Bortom huden

ljudbok


En kall och fuktig novemberkvÀll, tidigt 1990-tal, genomför en framvÀxande och alltmer modig nationalistisk rörelse en manifestation till minne av Karl den XII i KungstrÀdgÄrden i Stockholm. Utkommenderad polis försöker hÄlla motdemonstranter och anhÀngare Ätskilda. I oredan som uppstÄr misshandlas en ung skinhead till döds.

Parallellt med hÀndelserna i KungstrÀdgÄrden, tvingas flyktingar frÄn ett sönderfallande Jugoslavien allt oftare fÄ förstÄ att landet Sverige inte villkorslöst avser att vÀlkomna dem med öppna armar.

Drygt tjugofem Är senare utförs ett hÀnsynslöst attentat under Almedalsveckan i Visby, offren Àr medlemmar i Nordiska motstÄndsrörelsen, NMR. Skytten försvinner spÄrlöst och jakten pÄ mördaren visar sig mer intrikat Àn förvÀntat.

"Bortom huden" introducerar Elisabeth Collins utredare vid Invernesspolisen, Xabier Ericsson en vagabond med rötter i Baskien och Sune Rickardsson, utredare vid Östersundspolisen och boende i Brunflo. En trojka som försöker navigera rĂ€tt mellan grynnor och förrĂ€diskt utlagda blindskĂ€r.


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd:

3.0

1 recension