(0)

Boneyard 1, del 2 Vietnam '66

e-bok


PÄ en helt annan plats, samma tid i Sverige, i VÀrmland bor Evald, med fru och ungar, med mycket nationalsocialister i krokarna. Kanske inte vÀrldens laglydigaste mÀnniska, och gift med en halvjudinna, kort sagt. Ett vÀldigt opassande lÀge. Det vore en grav överdrift att pÄstÄ att Evald eller nÄgon i familjen uppskattar nationalsocialisterna i bygden. Och dem problem WW2 gav befolkningen, genom ransonering, och sÄ vidare. Vissa verkliga, nu levande eller avlidna, personer finns med i berÀttelsen, men dÀr namn, plats, och sÄ vidare bytts ut. MÀnniskor som upplevt det vÀrsta en mÀnniska kan uppleva, se eller tvingas göra mot en annan mÀnniska. MÀnniskor med minnen dem aldrig kan dela med sig av. För att citera en av dessa mÀnniskor:

"Man kan inte förstÄ, eller ta till sig, det om man inte sjÀlvt upplevt det. vÄr dÄvarande verklighet, det har pÄverkat oss för all framtid. Du skulle ha fÄtt ett nervsammanbrott."

Texten Àr baserad pÄ historiskt korrekta fakta tidsmÀssigt. De faktiska historiska kontaktytorna, de politiska besluten, vissa nyckelindivider i handlingen, har hÀnt, har levt, och lÀmnat ett historiskt avtryck. En fullt möjlig, men delvis fiktiv, handling nÀr det begav sig. KaraktÀrerna mÄ vara pÄhittad, men inte det grundlÀggande historiska förloppet, Handlingen Àr noga invÀvd in i i 1930 - 1950 talets blodiga historia...

NOT FOR SALE OR DISTRIBUTION WITHIN

RUSSIAN FEDERATION, BELARUS,

IRAN OR PEOPLES REPUBLIC OF CHINA.

EVERY SALE OR DISTRIBUTION INTO THESE

REGIONS ARE REGARDED AS AN

CRIMINAL ACT.