(93)

Bokbindaren i Oxford

ljudbok och e-bok


Året Ă€r 1914 och i Storbritannien Ă€r det kvinnorna som hĂ„ller samhĂ€llet pĂ„ fötter nĂ€r mĂ€nnen rycker ut i krig. TvĂ„ av dessa kvinnor Ă€r Peggy och Maude, de förĂ€ldralösa tvillingsystrarna som arbetar i bokbinderiet pĂ„ Oxfords universitetstryckeri.

Peggy, som Ă€r intelligent och ambitiös, drömmer om att fĂ„ lĂ€sa vid universitetet, men hennes uppgift Ă€r att binda böcker – inte att lĂ€sa dem. Maude Ă„ sin sida vill att allt ska vara precis som det Ă€r. Hon Ă€r speciell men sĂ„rbar, och det har alltid varit Peggys uppgift att se efter henne.

NÀr belgiska flyktingar anlÀnder till Oxford pÄverkar det alla, inte minst systrarna. Peggy ser att en annan framtid Àr möjlig, men krig och sjukdom förÀndrar spelplanen. I slutÀndan Àr det kÀrleken, och det ansvar som kommer med den, som riskerar att bli hennes största hinder.


UpplÀsare: Gunilla Leining
LĂ€ngd:

3.7

93 recensioner

Maria

2024-03-30

Först trodde jag att jag lyssnat pÄ boken för den var sÄ lik en annan bok. Jag hade svÄrt att fokusera och landa i boken och kan nog sÀkert bero pÄ att jag trodde att jag redan lyssnat pÄ den (sÄ kanske inte bokens fel). En annars bra bok om nÄgra kvinnor under första vÀrldskriget. Boken hade nog fÄtt högre betyg om jag landat i boken tidigare

Anna

2024-03-06

Trollbunden av bokbindaren

Simon

2024-02-17

Bokbindaren i Oxford av Pip Williams ** Kan innehĂ„lla spĂ„r av spoilers ** Sammanfattning: 7/10 Fint portrĂ€tterad berĂ€ttelse om alla de kvinnor som blev kvar i England nĂ€r de flesta mĂ€n drog ut i första vĂ€rldskriget. En del av historien jag inte hört sĂ„ mycket om förut. En pĂ„ nĂ„got sĂ€tt upplyftande historia trots all misĂ€r. LĂ„ngsam och rĂ€tt hĂ€ndelsefattig blir minusposterna. - Story: 7/10 Intressant feministiskt perspektiv i en tidsperiod jag inte visste alls mycket om. En aning för lĂ„ngsam i min smak. - Hantverket: 7/10 VĂ€lskriven! - KaraktĂ€rs- och miljöbeskrivningar: 8/10 Hela boken utspelar sig i en och samma lilla miljö som Ă€r vĂ€lbeskriven. Även karaktĂ€rerna Ă€r fint beskrivna och vĂ€cker sympatier och kĂ€nslor. - UpplĂ€sning: 9/10 Leining grym som vanligt! 🌟 - ÖversĂ€ttning: 7/10 Inget att anmĂ€rka pĂ„. - simongonefishin@gmail.com