(2)

Bob Faller

ljudbok


Major Bob Faller arbetar för ROGUE TRAVELER, ett av den amerikanska militĂ€rens hemligaste antiterroristprogram. Han Ă€r effektiv, brutal och skoningslös i sin jakt pĂ„ USA:s fiender. Samtidigt Ă€r han övertygad om att hans kĂ€ra land Ă€r pĂ„ vĂ€g att tas över av feminister, illegala migranter, islamister, homosexuella och kommunister – en utveckling som han avskyr.

NÀr en av Bobs viktigaste infiltratörer, Mahmoud, kidnappas och torteras till oigenkÀnnlighet av en okÀnd enhet i Afghanistan, börjar han ana ugglor i mossen. Mahmouds sista ord Àr en varning, men ocksÄ en gÄta.

Samtidigt plÄgas Bob av en mÀrklig huvudvÀrk och fruktansvÀrda mardrömmar. För första gÄngen i sitt liv Àr han rÀdd. RÀdd för sig sjÀlv och den han blivit. RÀdd för att en osynlig fiende planerar att störta Amerika rakt ner i avgrunden. Och vilken sida stÄr han egentligen pÄ?

BOB FALLER Ă€r en spionroman, men Ă€ven en mĂ„ngbottnad, skrĂ€mmande och kontroversiell – ibland satirisk – studie av det amerikanska psyket i förhĂ„llande till aktuella frĂ„gor som rasism, fattigdom, sexualitet, och inte minst – vĂ„ld. En bok som naket försöker skildra en hĂ„rd mĂ€nniskas erfarenheter och hans resa mot nĂ„gon sorts uppvaknande och förlĂ„telse. NĂ€r The Roche Limit (originaltitel) gavs ut i USA skrev Publishers Weekly att boken “...pulls no punches and has a lingering power
”.

OM FÖRFATTAREN

Jonas Vesterberg Àr journalist och författare, sedan lÀnge bosatt i USA.


UpplÀsare: Oscar Harryson
LĂ€ngd: