(175)

Blodsbunden

ljudbok och e-bok


I en nedgÄngen förort bor en blÄblodig prinsessa med sin man, deras tre barn och en gigantisk schÀfer. Den Àldste sonen Amadeus sÀtts i fin skola i stan "för att inte bli knarkare som grannbarnen", som hans mamma sÀger.

Men Amadeus passar inte in nÄgonstans - i förorten anses han snobbig och pÄ privatskolan blir han mobbad. NÀr vi sÄ smÄningom möter den vuxne Amadeus - nu lyckligt gift med Petra och sjÀlv far - stÀlls han inför ett svÄrt val dÄ hans bÀsta vÀn ber om hjÀlp att skaffa barn. Ska han vÀlja sin familj eller det han tror Àr rÀtt?

Blodsbunden Àr en historia om att aldrig förlora hoppet om en bÀttre vÀrld. Med stor nÀrvaro och svart humor tar sig Augustin Erba frÄgor om arv, familj och frihet. Denna gripande berÀttelse tar avstamp i hans eget liv.


UpplÀsare: Augustin Erba
LĂ€ngd:

4.3

175 recensioner

Anna

2024-02-07

Vilken berĂ€ttare! Ljus, mörker, hopp och förtvivlan i en fin blandning. Tack för att du delat denna historia


Gudrun

2023-04-28

En mycket berörande sjĂ€lvbiografisk roman. Dock blir jag mycket förskrĂ€ckt över att ingen vuxen person pĂ„ franska skolan tog ansvar för den mobbning och det elevvĂ„ld som försegick inom skolans vĂ€ggar. Jag Ă€r ocksĂ„ förundrad över hur denna pennalism och vanvĂ„rd barnen blev utsatt för utan att samhĂ€llet ryckte in. Även vanvĂ„rd av den stackars schĂ€ferhunden förblev oupptĂ€ckt. Jag saknar ocksĂ„ berĂ€ttelsen om lillebrodern som aldrig fick gĂ„ ut och hade blöjor Ă€ven i 5-Ă„rsĂ„ldern och var utan mat hela dagen tills Amadeus kom hem.

Marianne

2023-03-02

En helt fantastisk berĂ€ttelse som jag knappt har kunnat lĂ€gga ifrĂ„n mig. Allt kom sĂ„ nĂ€ra som om jag sĂ„g en film medan jag lĂ€ste. Boken berörde mig starkt. Vilken tur att jag av en slump hittade ”Den unge Walters lidanden” och ville lĂ€sa mer av författaren. Den bĂ€sta bok jag lĂ€st pĂ„ mycket lĂ€nge.