(0)

Bli min

e-bok


Under nÀstan fyrtio Är har Pulitzervinnaren Richard Ford genom sina romaner förmedlat en ambitiös och helt unik syn pÄ det amerikanska livet. Nu kommer Bli min, den sista romanen om Frank Bascombe, en av de mest outplÄnliga karaktÀrerna i skönlitteraturens vÀrld.

I Bli min Ă€r den skarpsinniga, provocerande och ofta underbart roliga Frank Bascombe tillbaka, denna gĂ„ng i livets skymning. En man som spelat mĂ„nga roller under sitt fĂ€rgstarka liv – som sportjournalist, far, make, före detta make, vĂ€n, fastighetsmĂ€klare – innehar nu den mest sorgsna rollen av alla: som vĂ„rdgivare till sin son Paul, som diagnostiserats med ALS. PĂ„ en gemensam vinterodyssĂ© till Mount Rushmore möter Frank, pĂ„ typiskt BascombesĂ€tt, den dödlighet som Ă€r sĂ„ definitiv för var och en av oss, och konfronterar dĂ€rigenom vad lycka kan bestĂ„ i trots allt.

I denna minnesvÀrda roman visar Richard Ford upp den prosa, kvickhet och intelligens som gör honom till en av vÄra mest hyllade nu levande författare. Bli min Àr ett gripande kÀrleksbrev till vÄr förlorade vÀrld.