(15)

Billy och grisarna

e-bok


Lille runde Billy sÄg dagens ljus 1989 i boken Visselpipan, en enkel berÀttelse för de allra yngsta. Sedan dess har vi fÄtt veta en hel del om Billy och hans mamma, att han Àr granne med Lotta och tant och farbror Storm, att han har en mormor i stan och kusiner pÄ landet. Men vad som finns i den mystiska ringen runt hans mage Àr fortfarande en vÀl förborgad hemlighet.

I Billy och grisarna utökas Billys bekantskapskrets med tvÄ grymtande vÀnner: Billys mormor ringer och berÀttar att hon har tvÄ fina grisar som Billy bara mÄste komma och titta pÄ. Men hur kan man ha grisar om man bor i lÀgenhet undrar Billy. Detta mÄste undersökas pÄ plats tillsammans med Lotta!

De kan snart konstatera att grisarna inte bor i lĂ€genheten, utan i ett eget mysigt litet hus pĂ„ innergĂ„rden. DĂ€r pysslas de om av mormor och hennes grannar. Men det dyker ocksĂ„ upp tvĂ„ skummisar som stĂ„r och trycker i porten. De verkar vĂ€ldigt intresserade av grisarna, men kommer aldrig fram och klappar dem som andra gör – vad har de i kikarn egentligen?