(21)

Billy blir arg

e-bok


Det hÀnder inte ofta, men som alla andra blir Billy ocksÄ arg ibland. Det hÀr Àr den trettonde boken om Billy och den första dÀr han Àr riktigt arg!En dag nÀr Billy vaknar Àr allting annorlunda, nallen ligger pÄ golvet och regnet skvalar ner för rutan. Men nallen ser inte alls ledsen ut. Han ler precis som han brukar. DÄ blir Billy arg! I magen och i huvudet och plötsligt kÀnner han att han vill skrika nÄgonting elakt. Hela morgonen hÄller ilskan i sig. OcksÄ nÀr det slutar att regna och Billy gÄr ut till arga Lotta och de andra Àr han arg.

Mati Lepp har med sin vÀlkÀnda tecknarstil kontrasterat de starka kÀnslorna med sina naivistiska illustrationer. FÀrgskalan Àr som vanligt ljus och varm och bilderna lÀtta för barn att kÀnna igen sig i, bÄde i situationerna och den vardagliga miljön.

Billy Àr Àlskad av mÄnga, bÄde barn och vuxna. Birgitta Stenbergs och Mati Lepps berÀttelser om Billy speglar vÄr egen vardag och den spÀnning som ÀndÄ finns dÀr, trots att vi inte alltid tÀnker pÄ den pÄ det sÀttet. Det gör ocksÄ att drivkraften i böckerna blir urstark, barnen vill lÀsa vidare och fÄ veta hur det gÄr. De vill fÄ reda pÄ varför Billy egentligen Àr arg.



4.4

21 recensioner

helene

2021-01-17

Lite, konstigt att han vart arg pĂ„ en nalle men jĂ€tte bra ❀đŸ€Ș