(7)

Betongfeber

ljudbok


"KlÄdan i Viola Forslings ansikte har nu tillfÀlligt trÀngts tillbaka av kylan. Dags att stÀnga till fönstret som stÄtt pÄ vid gavel hela kvÀllen. Men en lagom stor springa fÄr vara kvar. Det mÄste vara sÄ, annars blir ju luften hÀr inne sÄ fruktansvÀrt torr. Förvandlar munnen, svalget, lungorna till sandpapper. Retar slemhinnorna till vansinne."

Det Àr nÄgot som inte stÀmmer i Nackareservatets nybyggen. Husen Àr sjuka. MÀnniskorna som bor dÀr blir ocksÄ sjuka. Hypokondriker, sÀger maktens företrÀdare. NÀr en trebarnsmamma till slut försöker ta tag i saken blir det startskottet pÄ en rad obehagliga hÀndelser. En anlagd brand riskerar livet pÄ en oskyldig flicka som nÀstan blir innebrÀnd. Var tilltaget tÀnkt att tysta? Inte lÄngt senare hittas en kvinna död i Söderbysjön, inlindad i en presenning och vriden i en onaturlig stÀllning. Var hon ocksÄ nÄgon som behövde tystas?

"Betongfeber" Àr en nervkittlande spÀnningsroman om makt, korruption och en smutsig byggindustri.

Staffe Aourell, född 1947, Àr en svensk författare frÄn Stockholm som tidigare arbetat inom skola och vÄrd. Debutromanen "Betongfeber" utkom Är 2021. Den tryckta utgÄvan av boken Àr utgiven pÄ förlaget Ekström & Garay.


UpplÀsare: Lily Bigestans
LĂ€ngd:

2.7

7 recensioner

Margit

2022-01-08

Överraskande bra blandning av feelgood och miljöfusk !