(3917)

Bestseller

ljudbok och e-bok


Hur lÄngt Àr en författare beredd att gÄ för att skriva en bÀstsÀljare?

Thrillerförfattaren Raymond Salinas hittas mördad en morgon utanför sitt hem. Han var pÄ vÀg till bokmÀssan i Göteborg. Vanessa Frank inser tidigt att den avlidne hade djupgÄende kontakter inom flera kriminella nÀtverk, bÄde i Sverige och utlandet. De utgjorde kÀllor i hans researcharbete och poliserna förstÄr att flera kan ha haft intresse i att se författaren död.

Men Vanessa anar att mordmotivet döljer sig i Salinas kommande bokprojekt, dÀr nÄgot Ànnu större ska avslöjas. För att hitta svaren mÄste hon följa i de fotspÄr som ledde författaren rakt in i döden. Hur lÄngt Àr en författare beredd att gÄ för att skapa en bÀstsÀljare?

Bestseller bjuder pÄ Vanessa Franks mest komplicerade mordfall hittills. Det Àr en svindlande metaberÀttelse dÀr Pascal Engman rör sig genom Stockholms gÀngkrig, den internationella kokainhandeln och den ökande förekomsten av korruption inom det svenska rÀttsvÀsendet.

Pascal Engman var tidigare journalist pÄ Expressen. Hans journalistiska öga gör sig pÄmint i författarskapet. I Vanessa Frank-böckerna avhandlar han extrema samhÀllsfenomen som högernationalister, incels och islamister. FrÄgor om klass och identitet Àr bestÄndsdelar som löper som en röd trÄd genom Pascal Engmans författarskap. Han Àr idag en av de mest lÀsta författarna i sin generation.


UpplÀsare: Stefan Sauk
LĂ€ngd:

4.3

3917 recensioner

J

2024-04-27

Det var ett vÀldigt stort persongalleri som gjorde boken rörig. Inte Pascals bÀsta.

Anki

2024-04-24

VÀldigt spÀnnande och bra bok.

Sara

2024-04-22

VÀlskriven och spÀnnande.