(65)

Bara vanligt vatten

ljudbok och e-bok


Stella Friberg tycks ha allt en kvinna kan drömma om: en makalöst framgĂ„ngsrik karriĂ€r som författare, exklusiv vĂ„ning pĂ„ Östermalm, en garderob fylld med designklĂ€der, en charmerande pojkvĂ€n, sportbil och hĂ€st. Stellas böcker om Franciska Falke, en ung, sjĂ€lvstĂ€ndig privatdetektiv i 1800-talets Stockholm, Ă€r en succĂ© bĂ„de i Sverige och utomlands. Nu ska den tionde och sista boken i serien skrivas. Och allt vore gott och vĂ€l om det inte vore för en lĂ€cka i badrummet.

Det Àr svÄrt att fÄ skrivro nÀr Strandberg Bygg & Rör AB drar in och börjar bryta upp golv och borra sig in i vÀggar för att hitta lÀckan. Förlaget ligger pÄ inför lanseringen av boken samtidigt som pojkvÀnnen Fredrik, tv-chef och svÀrmorsdröm, tycker att det Àr dags att de gör slag i saken och flyttar ihop. Skrivandet gÄr allt trögare och nÀr en serie ovÀntade hÀndelser intrÀffar, och media fÄr nys om saken, blir situationen ohÄllbar.

NÀr det blÄser som vÀrst kring Stella faller illusionen om det liv hon byggt upp, och det visar sig hur ensam hon i sjÀlva verket Àr. FörÀldrarna har aldrig förstÄtt varför hon slösar bort sin begÄvning pÄ att skriva simpla underhÄllningsromaner, vÀnnerna har svikit i samma takt som hennes framgÄng har vÀxt och förlaget Àr bara intresserade av att fÄ ut sÄ mycket som möjligt av sin kassako. Den enda som ser hur hon egentligen mÄr Àr Johnny, hantverkaren som rÄkat kliva in i hennes liv precis nÀr allt börjar rasa.

Kajsa Ingemarssons nya bok Bara vanligt vatten rör sig i förlagsvÀrlden och Àr en trÀffsÀker, humoristisk och driven skildring av framgÄngens baksida. Men det Àr ocksÄ ett varmt portrÀtt av en kvinna som tvingas söka sig bortanför sina invanda förestÀllningar om livet för att finna lyckan.


UpplÀsare: Kajsa Ingemarsson
LĂ€ngd:

4.2

65 recensioner

Åsa

2022-09-13

Fantastiskt manus! En berÀttelse i berÀttelsen! Kan bara skrivas av riktigt duktiga författare. Boken Àr sÄ bra! Man kan inte slita sig innan man fÄr veta hur det slutar.

Mitha

2022-08-16

Mkt bra bok som alla hennes andra böcker. LÀsvÀrd!

Kristina

2022-03-05

Mycket bra bok. Tycker först att Stella som boken handlar om, har en otroligt dryg attityd mot andra mÀnniskor. Men blir bÀttre. Lite vÀl hastigt och konstigt slut. Lite för abrupt för mig. Men ÀndÄ en bok som jag strÀckt lÀste.