(1)

Badort

e-bok


Det Ă€r midsommarafton 1938 och Ă„ngbĂ„ten Örnen II lĂ€gger till i Borgholm. Den sömniga idyllen kĂ€mpar för att behĂ„lla societeten med skinande nytt varmbadhus, importerad konjak, tung doft av schersmin och kunglig glans. I fören stĂ„r Stockholmsflickan Ingrid och skriver omsorgsfullt i sin dagbok om den trista sommar hon ser framför sig. Hon skriver om allt utom sin förlovning.

PĂ„ tĂ„get frĂ„n sockerbrukets MörbylĂ„nga – dĂ€r tidernas första semester inletts – sitter MĂ„na med fickan full av smutsiga pengar. Sedan nyss Ă€r hon alldeles ensam och fri i vĂ€rlden. Till Borgholm ska hon, det Ă€r det enda hon vet.

Under en virvlande festnatt möts Ingrid och MÄna till toner av jazz och regnvÄt kaprifol. Deras liv vÀvs samman med en glöd sÄ stark att den öppnar rum som inte kan stÀngas sedan, inte helt.

Tove Folkesson och Hanna Folkesson dyker i sin första gemensamma roman elegant ner i den svenska badortsepoken och skildrar den ur ett nytt perspektiv: tvÄ unga kvinnors kÀrlek pÄ en plats dÀr gamla traditioner mÀts mot det nya. I en osÀker omvÀrld kommer den största utmaningen trots allt inte utifrÄn.