(146)

Amnestin

ljudbok och e-bok


David Karlén har till slut sagt upp sig frÄn SÀpo. Han Àr instÀlld pÄ en ny bana, som psykolog, och ett nytt liv, som make och pappa. Det Àr dags att lÀgga undan den gamla polisidentiteten och ta ut en ny riktning i livet. Han skriver in sig pÄ psykologlinjen pÄ Stockholms universitet. Knappt har han tÀnkt tanken förrÀn nya problem uppstÄr. En av hans kurskamrater pÄ universitetet introducerar honom till, den för David hitintills okÀnda, finansindustrin. Allt kretsar runt fonden Vallmo och dess förmögna grundare. Vallmo tjÀnar svindlande summor pÄ att förvalta pensionskapital och ledningen planerar för börsintroduktion. David dras in i ett spel med höga insatser och risker han inte kan överblicka. Parallellt med detta tornar ytterligare ett drama upp sig i hans omedelbara nÀrhet. En kontakt frÄn det förflutna ber honom att infiltrera ett nÀtverk av sofistikerade kriminella som inte skyr nÄgra medel för att berika sig. Det ser ut att finnas en koppling till Davids nya umgÀnge frÄn universitet och fonden Vallmo.

Dessutom kommer den ryska mordmaskinen FSB allt nÀrmre. Allt det som David trodde att han nu lagt bakom sig Àr pÄ vÀg tillbaka i hans liv. Med dödlig kraft. Det Àr som om det kaos han försökte undfly söker upp honom pÄ nytt. Eller Àr det han sjÀlv som söker det?

Karl Eidem Àr författare och finansiell analytiker. Han har skrivit ett flertal framgÄngsrika och fÀngslande böcker om David Karlén, detta Àr den första som utspelar sig i den finansiella industrin.


UpplÀsare: John Pekkari
LĂ€ngd:

3.6

146 recensioner

Mikael

2023-10-04

😐

Anders

2022-04-01

Det tar sig!

Michael

2021-05-27

Handling bra men gillade inte alls upplĂ€saren, inget flyt och kĂ€nsla. KĂ€ndes som alla var samma ”person”