(0)

Americana

e-bok


Americana handlar inte nödvÀndigtvis om det verkliga USA utan mer om vÄr gemensamma dröm om landet. Det Àr en bok för dig som drömt om Farmor Ankas perfekta Àppelpaj-slajsar sen du var barn, följde Sopranos mest pÄ grund av Carmelas zitigratÀnger och inte skÀms ett dugg för att du föredrar mac & cheese framför cacio e pepe.

I ett 70-tal recept lÀr du dig laga allt frÄn perfekt fluffiga pannkakor till Louisianas mystiska, magiska gumbo. Du lÀr dig ocksÄ varför du alltid ska bestÀlla din paj à la mode, hur du fÄr till bÄde vÄgiga OCH helt raka baconskivor, och du fÄr en skakande inblick i frukostgranolans mörka historia. Men mest Àr boken en kÀrleksförklaring till landet dÀr vÀrldens alla kulturer en gÄng samlades och gav resten av vÀrlden en enorm, gemensam. För Àven om allt som kommer frÄn Amerika inte Àr bra, sÄ kommer allt som Àr bra frÄn Amerika. Maten, musiken, spriten, romantiken.

Jonas Cramby Àr journalist och författare. Han har skrivit Ätta hyllade kokböcker översatta till ett tiotal sprÄk.

.........................................

Med kokboken Americana försvarar och förklarar Jonas Cramby sin kÀrlek till den amerikanska matkulturen.

Filter

Det hĂ€r receptet blev exakt sĂ„ som dom som jag Ă„t i USA. 
 Det var verkligen som att tas tillbaka den till dĂ€r dinern i Carolina nĂ„nstans. Det Ă€r det första amerikanska pannkaksreceptet som stĂ€mmer.

Nina Frogneborn, Meny i P1