(5)

Amanda och Axel

ljudbok


Hur gör man egentligen nÀr man blir ihop - pÄ riktigt? Och kan kÀrleken överleva trots kriser och bakslag? Den avslutande och fjÀrde delen i Katerina Janouchs succéserie heter "Amanda och Axel" och handlar om det första förhÄllandet. Om starka kÀnslor men ocksÄ om svek. Amanda och Axel Àr har Àntligen blivit ihop. Men vad hÀnder nÀr hjÀrtat riskerar att gÄ vilse?

Det Àr sista sommarlovet innan gymnasiet. Amanda och Axel har varit ihop i tre mÄnader. Det Àr hur lÀnge som helst, men samtidigt har de knappt hunnit lÀra kÀnna varandra. Att bara vara kÀr rÀcker inte - att vara ihop Àr ett slags ansvar.

Axel: "Amanda har varit min flickvĂ€n i 96 960 minuter. Är vi ihop nu dĂ„? PĂ„ riktigt?"

Amanda: "Orden 'min pojkvÀn' ligger bra i munnen - att han Àr min och att jag har rÀtt till honom pÄ ett sÀtt som ingen annan mÀnniska har."

Men sÄ sÀtts förhÄllandet pÄ prov. ArtonÄriga Olivia, som Àr Amandas raka motsats, flyttar ovÀntat in hos Axel och hans mamma. Axel sÀger att han inte bryr sig, men varför Àr han dÄ vÀn med henne pÄ Facebook? Och killen som spanade in Amanda pÄ fiket dyker plötsligt upp i strandkiosken dÀr hon sommarjobbar. Han Àr flirtig och ganska söt...

"Amanda och Axel" Àr en frisprÄkig relationsroman för nykÀra. Den tillÀgnas alla kÀrlekens dÄrar, men frÀmst dem som Àlskar pÄ allvar för allra första gÄngen.


UpplÀsare: Julia Bohman
LĂ€ngd: