(11)

Allvarligt talat

e-bok


I tvÄ omgÄngar har Lena Andersson deltagit i Sveriges Radios programserie Allvarligt talat, och tillsammans med P O Enquist respektive Horace Engdahl svarat pÄ lyssnarnas existentiella frÄgor. Bland annat om hur man bör förhÄlla sig till döden, om huruvida man mÄste Àlska sina förÀldrar och om potatisen Àr en varelse eller inte. Denna bok innehÄller Lena Anderssons alla svar. Det Àr tankevÀckande, stÀrkande och roande lÀsning. För illustrationerna svarar Stina Wirsén.

"Det Àr olyckligt om sÄdana frÄgor fastnar i terapirummen eller predikstolarna, och om man genom att inte ta sig an dem i offentligheten underblÄser idéer om att somligt Àr sÄ svÄrt och omöjligt att pÄstÄ nÄgot om att vi gör bÀst i att lÄta bli. Att förnuftet inte för oss fram till visshet och absolut förstÄelse betyder inte att vi bara ska följa kÀnslan, odla den intellektuella lÀttjan eller bejaka dunklet och mystiken."

Ur Lena Anderssons förord

Lena Andersson (född 1970) Ă€r författare till en rad böcker. EgenmĂ€ktigt förfarande (2013) belönades med Augustpriset 2013 i kategorin Årets svenska skönlitterĂ€ra bok. Samma Ă„r tilldelades hon Svenska Dagbladets litteraturpris och Publicistklubbens Guldpenna för sin gĂ€rning som skribent.