(10)

Alla Kungens Hästar

ljudbok


Alla Kungens Hästar tar sin början i mötet med en folkilsken ponny. Hon lärde författaren Emelie Cajsdotter tva saker; att det finns ett annat sätt att kommunicera. Men för att det skall vara möjligt måste man radera ut alla skillnader i värde. Det kan inte finnas någon hierarki.

Den gången var hon elva år gammal och sedan dess har hon rest världen över, hela tiden med samma frågeställning. Är det nödvändigt att utöva dominans i hanteringen av djur? Och vore det möjligt för en människa att omsätta en ickehierarkisk princip i praktisk handling?

Emelie reste till Jordanien efter en serie drömmar. Inte dagdrömmar, utan verkliga drömmar om natten. Dessa drömmar ledde fram till ett stuteri utanför Amman, där man föder upp arabiska fullblodshästar. Hästarna har tidigare tillhört Kung Hussein av Jordanien, och det sägs att de bär på speciella budskap. En legend, som visat sig vara högst relevant.



4.1

10 recensioner

Maria

2023-11-25

Jag älskar den här boken men den är ännu bättre att läsa själv med än uppläst får jag säga.

Pernilla

2023-11-02

Inte alls vad jag väntat mig, men försökte lyssna med ett öppet sinne. Efter 2,5 h fick jag ge upp - har väldigt svårt att ta detta seriöst.